Az instant túrák megadják a szabadságot az év bármely napján való teljesítésre. A félig az online térben zajló túrák teljesítését a teljesítő azonosításával és az útközben elhelyezett QR kódok beolvasásával kell igazolni.

A teljesítés lépései:

 

  1. Válaszd ki a “túrák” menüpont alatt azt a túrát, amelyiket teljesíteni szeretnéd. Túráink hossza, a teljesítés nehézsége változó, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább testhezálló kihívást.

  2. A túra kiválasztása után, annak profil oldalán megtekinthető a túra útvonala és a szintidő. A túra akkor tekinthető teljesítettnek, ha az induló a start és a finish pontok között a megadott szintidőn belül végigteker, érintve a kötelező checkpointokat.

  3. A túra nagy méretű, teljes részletességű térképe megtekinthető az Alltrails nevű weboldalon. Ehhez kattints a beágyazott térkép jobb felső sarkában lévő linkre. Az útvonal gpx és más formátumokban is letölthető az Alltrails oldalról. Ehhez kattints a térkép bal oldalán lévő infósáv tetjén látható három üres körre, majd választ ki a “Download Map” menüpontot.

  4. A túra megkezdéséhez menj a kiválasztott túra kezdőpontjára és keresd a kihelyezett QR kódot, amelyen “Maketusz” felirat található. A túra és az időmérés megkezdéséhez olvasd be telefonnal a kihelyezett QR kódot és navigálj a QR kód által tartalmazott internetes címre. A kód a weboldalra vezet, ahol belépve “Az adatrögzítés sikeresen megtörtént.” üzenetet kapod. Lejjebb görgetve láthatod az éppen elindított instant túra adatait, a kezdés óta eltelt időt.

  5. Haladj a megadott útvonalon és vedd célba a checkpointokat! Ezek olyan ellenőrzőpontok, amelyekkel igazolni tudod, hogy valóban a megadott útvonalon haladtál végig. Az ellenőrzőpontoknál újabb QR kódokat találsz, amelyeket beolvasva igazolhatod, hogy sikeresen áthaladtál rajtuk.

  6. A túra végén, a kijelölt célban is QR kód vár téged, amelyet beolvasva a “Sikeresen teljesítetted a túrát.” üzenetet olvashatod, amennyiben minden állomáson megjelentél és szintidőn belül érted el a befejező pontot.

  7. Túráink bármennyi alkalommal teljesíthetők, várunk vissza! Teljesítéseidet a “Teljesítőknek” menüpont “Teljesítéseim” almenüje alatt láthatod.

 

Sikeres túrázást, sok élményt kívánunk!